Пирин има огромни дългове, каза пред журналисти кметът на Благоевград

...
 Пирин има огромни дългове, каза пред журналисти кметът на Благоевград
Коментари Харесай

Пирин има огромни дългове и нула лева по сметките, твърди кметът на Благоевград

 Пирин има големи задължения, сподели пред публицисти кметът на Благоевград Методи Байкушев. Той уточни, че отговорностите за осигуровки са " големи ", по последна информация надвишават 270 хиляди лв., има отговорности и към снабдители и футболисти.

Байкушев сподели, че за него е " шокиращо ", че на конференция някогашният кмет на Благоевград сподели, че оставя клуба в " цветущо " положение и без никакви задължения.

" Всъщност клубът има големи задължения и тъкмо нула лв. по сметките ", уточни Байкушев и добави, че в понеделник по сметката на Пирин ще бъдат преведени седем хиляди лв., с цел да могат да се проведат идващите мачове, които средства са част от дотацията за детско-юношеската школа.

На въпрос призната ли е оставката на шефа на клуба Атанас Дафинов, кметът на Благоевград уточни, че решенията кой да ръководи общинските сдружения, каквото е и ОФК Пирин, се взема от Общинския съвет, само че този въпрос ще бъде издигнат още на идващото съвещание, което се чака да бъде планувано за петък (24 ноември).

" Надявам се, че до тогава ще намерим и ще предложим човек, който краткотрайно да извършва тази служба и който ще поеме ангажимент да опита да извади клуба от това положение ", добави Байкушев.

Във връзка с бъдещето на футболния тим, кметът на Благоевград сподели, че все още Общината не може да поеме сигурно ангажимент, че ще успее да избави клуба.

" Тепърва би трябвало да влезем и да установим какво е действителното положение ", заключи Методи Байкушев. Той добави, че би трябвало да има нов шеф, който да " извади " счетоводната информация и обществеността да бъде осведомена.

" Аз в действителност недоумявам по какъв начин може целият град да знае, че този клуб е заседнал в задължения, някой да излиза и да споделя, че го оставя без задължения. Казвам завършек на това, от тук нататък община Благоевград ще изнася единствено същинска информация за положението както на администрацията, по този начин на финансите на общината, на сдруженията и на предприятията ", сподели още Методи Байкушев.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР